Tips för badrummet

Badrummet – din oas i vardagen

Fram till för några år sedan sågs badrummet mest som ett måste i huset. En plats där man duschade och borstade tänderna. Snabbt in och snabbt ut igen. Idag ser det annorlunda ut. Allt fler uppskattar sitt badrum och ser värdet i att ha ett rum för välmående och lugn. Ditt badrum kan bli en plats där du kan koppla av efter en stressig arbetsdag, ta hand om dig själv och varva ner. Ett långt bad eller en skön ångdusch mjukar upp stela muskler. Ställ fram några stearinljus eller sänk belysningen och lyssna på din favoritmusik. Ta lite “jag-tid” för att komma i balans igen.

Lyxa till det vid din badrumsrenovering

När man gör en badrumsrenovering är det lätt att fastna i tanken att man ska försöka spara så mycket pengar som möjligt. Ja, en badrumsrenovering kostar en del - men den är samtidigt en investering som höjer värdet på ditt hus eller din lägenhet. Investeringen för din egen skull ska heller inte underskattas.

Det kostar inte mycket mer att välja ett bubbelbadkar eller en ångdusch istället för en standardlösning, men värdet både i form av pengar och för din egen trivsel är mycket högre än de få tusenlappar extra som du får lägga ut. Innan du sätter igång med planeringen av din badrumsrenovering rekommenderar vi att du tar dig en funderare på vad du vill ha ut av badrummet. Hur vill du spendera tid där? Hur mycket plats har du och vad skulle kunna vara möjligt? Vilka färger, former och mönster inspirerar dig? Ta dig gärna tid för att hämta idéer och nya intryck i inredningsmagasin och bloggar. Skapa en pinboard på Pinterest för att samla allt på ett ställe eller gör ett klassiskt collage på papper. Att samla idéerna på detta vis gör det enklare att förmedla vad du vill ha för stil och känsla i ditt badrum och det är enkelt att komma ihåg om det är någon speciell detalj som du gärna vill ha, till exempel en viss sorts kakel eller en blandare med ett specifikt utseende.

När du väl har samlat inspiration kan du sedan ta kontakt med oss, så hjälper vi dig med planeringen av din badrumsrenovering i Haninge. Våra hantverkare har lång erfarenhet av att renovera badrum och vet hur man optimerar det tillgängliga utrymmet. Vi ger dig smarta förvaringslösningar, har koll på vad som finns på marknaden i form av badrumsporslin, badrumsmöbler, kakel och klinkers. Tillsammans tar vi fram ditt drömbadrum så att du får ett eget mini-SPA som du kan pyssla om dig själv i.

renoverat badrum med vitt badkar

Klassiskt eller djärvt?

En fråga som många ställer sig är om de ska satsa på klassiskt vitt eller naturfärger eller om de ska våga ta ut svängarna lite mer när det är dags för badrumsrenovering. Vi skulle svara att det beror lite på.

Om du har en väldigt utpräglad smak som du vet att du kommer att gilla även om 20 år kan du våga dig på lite djärvare lösningar - särskilt om du känner dig säker på att du kommer bo kvar i samma bostad under en längre tid. Om du är lite mer ombytlig och gärna hänger på olika trender, eller om du funderar på att sälja din bostad om något år, skulle vi säga att det är smartare att satsa på mer neutrala färger och former.

Ett enkelt sätt att ge dig mer flexibilitet är att bara halvkakla en del av badrummets väggar. Då får du ett utrymme i toppen där du enkelt kan byta accentfärg genom att måla om då och då. Eller så kan du jobba med takfärg och att måla om dina badrumsmöbler. Ännu enklare är förstås att jobba med textilier såsom handdukar, badrumsmattor och duschdraperier för att skapa en helt ny känsla i ditt badrum.

Oavsett vad du väljer så ska du anlita oss för att få jobbet ordentligt gjort. Vi renoverar badrum med garanti, enligt gällande normer och med gott handlag så att allt blir snyggt och jämnt.

Boka ett möte för att planera din badrumsrenovering redan idag!